Afbeelding
Foto: Bram van Risp i.o.v. Stichting Promotie Krimpenerwaard
advertorial

Wandelen en fietsen, de Krimpenerwaard nodigt je uit!

Zakelijk 359 keer gelezen

REGIO • Briesje in de rug, zon in het gezicht. Stap voor stap genieten geblazen - allemaal in de Krimpenerwaard!

FIETSEN

Als je de Krimpenerwaard op de fiets verkent, krijg je het gevoel dat je in een levensgroot prachtig schilderij verblijft. Geniet vande weilanden, boerderijen, molens en bewonder de vele soorten weidevogels. Bezoek Zilverstad Schoonhoven of het pittoreske Haastrecht. Ga shoppen in Bergambacht of kies voor een ambachtelijk ijsje langs de IJssel in Ouderkerk.

Fietsknooppunten

Een uitgebreid netwerk van fietspaden ligt op je te wachten. De fietsknooppunten maken het eenvoudig om een tochtje te plannen. Waar je ook wilt starten. Met het bekende fietsknooppunten systeem maak je een eigen route met de cijfers van de knooppunten. Je volgt de genummerde borden in de richting van de pijl van knooppunt naar knooppunt. Vooraf een fietsroute samenstellen kan dus ook, gebruik hiervoor de fietsrouteplanner of bekijk de voorgestelde routes. 

Stoppen onderweg

Er zijn leuke routes te combineren met een bezoekje aan Gouda, Rotterdam of Krimpen aan den IJssel. En diverse rust- enhorecapunten om even een stop te maken. Geen eigen fiets? In de Krimpenerwaard zijn diverse fietsverhuur mogelijkheden te vinden, wel zo makkelijk. Kortom, alle ingrediënten om een heerlijk dagje weg in Zuid-Holland te plannen.

WANDELEN

Ontdek de mooiste wandelroutes van de Krimpenerwaard en ga op ontdekkingsreis in onze prachtige omgeving. Trek je wandelschoenen aan en kom in contact met het mooie landschap en de pittoreske dorpjes en steden in de Krimpenerwaard!

Wandelen of struinen….

In de Krimpenerwaard ligt een uitgebreid netwerk van wandelpaden op je te wachten. Plan gemakkelijk een leuke wandeling die bij je past. Elk startpunt is goed bereikbaar. Voor de wandelliefhebbers zijn vijf bijzondere Struinroutes uitgezet met verschillende lengtes. De routes zijn vernoemd naar de ‘flying big five’: de blauwborst, grote zilverreiger, buizerd, kievit en de zwarte stern. Allemaal vogels die in dit gebied voorkomen. Struinroutes zijn wandelroutes, maar dan net even anders. Struinen is wandelen, maar dan op niet gebaande paden. De vijf struinroutes in de Krimpenerwaard staan voor ruim 92 kilometer wandelplezier dwars door weilanden, over stille paadjes, langs boerderijen, knotwilgen en water. Vaak onverhard, soms door de modder of tussen de dieren. TIP: Zorg voor stevige en waterdichte wandelschoenen. 

Wandelapp

De routes zijn niet bewegwijzerd en lopen niet altijd via de wandelknooppunten. In het broedseizoen zijn sommige delen afgesloten. De struinroutes zijn via de website te downloaden als printversie voor onderweg. Wie een wandelapp op de telefoon heeft, kan de GPX-route downloaden. Een gedrukte wandelfolder, inclusief een overzichtskaart van de Krimpenerwaard, is verkrijgbaar bij de VVV-punten of in de folderdisplay bij toeristische locaties.

Dit artikel verscheen eerder in het gratis af te halen magazine WAARD. Het hele magazine is hier te lezen: https://kmp.nl/onze-titels/magazines/waard/ Tevens zijn daar de afhaaladressen te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden