• Het 'familie Both-aanvalstrio' van Dosko VR 1.
• Het 'familie Both-aanvalstrio' van Dosko VR 1. Foto: John Wijntjes

Familie Both goed vertegenwoordigd in Dosko VR 1

Sport 1.459 keer gelezen

STOLWIJK • Henriëtte Both speelt bijna dertig jaar in de hoofdmacht van de Stolwijkse volleybalvereniging Dosko, dat naar de tweede divisie promoveerde. Haar dochters Iris (20) en Jara (14) volleyballen ook in het eerste team.

Het volleybal kregen Iris en Jara met de paplepel ingegoten. Zij vergezelden steevast hun moeder naar de wedstrijden als hun vader waterpolo speelde bij ZPS. 

Voor Iris Both is het niet vreemd meer om met haar moeder in hetzelfde team te spelen. “Ik weet inmiddels na vijf seizoenen niet beter,” merkt ze op. “Binnen de lijnen zijn we ploeggenoten. Daarbuiten is de familieband er weer.”

Chill
Voor Jara Both, die met meisjes B kampioen werd in de hoofdklasse en dit seizoen debuteerde in het eerste vrouwenteam, was wel alles nieuw.

“Ik vind het chill om met mijn moeder en zus in een team te spelen,” zegt de vwo-scholiere spontaan. “Mijn zus is ook mijn jeugdtrainer. Ik train vier keer per week en speel elke weekeinde twee wedstrijden. 

Hoogste niveau ooit
Henriëtte Both is trots en dankbaar:

“Dankzij de versterkte promotie speelt het eerste damesteam van Dosko op het hoogste niveau ooit,” vervolgt de nestor van het Stolkse team. “Supermooi dat ik dit op mijn 45ste nog mee mag maken. En dan ook nog samen met mijn dochters. Ik heb altijd gezegd, dat ik de aanstormende jeugd niet in de weg wil staan, maar de trainers en ploeggenoten willen graag dat ik blijf spelen. En dan zeg ik geen nee, want ik vind het spelletje en het team gewoon nog veel te leuk. Onder leiding van de trainers Arco Monster en Ronald Heijstek, die naar het tweede damesteam van Thor vertrekt, zijn we de laatste drie jaar twee keer gepromoveerd. Ik verwacht zeker dat we ons volgend seizoen kunnen handhaven in de tweede divisie.”

Dosko is familieclub
Het familiegevoel is sterk bij Dosko. “Ik heb een seizoen bij het Goudse Radius op een hoger niveau gespeeld, maar miste de gezelligheid en het familiegevoel van Dosko,” biecht Henriëtte op.

Iris en Jara blijven ook, ondanks de interesse van buitenaf, volgend seizoen graag bij de Stolkse volleybalvereniging spelen. 

“In de regio zijn er geen clubs die, qua niveau, hoger spelen dan wij,” aldus Iris. “Nu we gepromoveerd zijn naar de tweede divisie en met de komst van een nieuwe trainer/coach (Utrechtenaar Kasper Langedoen, red.) gaan we een mooie nieuwe uitdaging aan waarin we ons verder kunnen ontwikkelen. En dat dat dan samen met mijn moeder is, neem ik maar voor lief…” 

Hart voor de vereniging
Het familiaire aanvalstrio van Dosko schiet in de lach. “Familiebanden bij Dosko komen meer voor. Vier broers van de familie Monster spelen in Heren 1 en vier neven van mij spelen in Heren 2,” aldus Henriëtte. “De verbinding is groot binnen onze vereniging en tijdens de wedstrijden zijn er altijd veel supporters in De Stolp aanwezig. We hebben allemaal hart voor de club en daarom draagt iedereen graag zijn steentje bij. Wie lid wordt van Dosko, komt in een warm bad terecht.”

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden