Nieuw Lekkerland-DCV
Nieuw Lekkerland-DCV Foto: Richard van Hoek Fotografie

DCV bluft Nieuw-Lekkerland volledig af: 0-4

Sport 883 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND/KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De bezoekers uit Krimpen aan den IJssel lieten niets aan twijfel over. DCV won meer dan overtuigend met 0-4 op sportpark Excelsior en lijkt ook volgend jaar in de eerste klas te kunnen blijven spelen. Nieuw-Lekkerland moet zich gaan opmaken voor de nacompetitie om lijfsbehoud.

"We zijn volledig afgebluft door een sterk DCV", stamelde Nieuw-Lekkerland-trainer Fop Gouman na de oorwassing. "Fysiek, kracht en voetbalgogme. DCV was op alle fronten beter, 90 minuten lang." 

Na amper vijf minuten stond de 0-1 op het scorebord. Een assist van nota bene keeper Bart de Keijzer leidde de vroege openingstreffer in. Een heerlijke verre uittrap van de Krimpense doelman kwam bij de supersnelle Jonathan Linger terecht. Alsof er geen Lekkerlandse verdedigers waren, slalomde de nummer 11 richting het doel van Ronald Vlot en zeer beheerst schoof Linger de 0-1 binnen.

Uit de gevarenzone

"Een perfecte bal van Bart en heel belangrijk om zo vroeg op voorsprong te komen", liet de uitblinkende Linger na afloop optekenen. "Na de onverwachte nederlaag tegen Papendrecht was het even schrikken en zaten we plotseling weer in de gevarenzone. We zijn nog niet helemaal veilig, maar hebben we wel iets meer lucht richting de laatste wedstrijden. Zeven punten voorsprong op Lekkerland met nog drie wedstrijden is wel lekker."

De basis voor dat verschil legde DCV dus al vroeg in de ongelijke strijd. Want na de snelle 0-1 verdubbelde aanvoerder Daan Beumer de marge. In vrije positie randje 16 mocht hij heerlijk uithalen. 

De zonder enige passie spelende thuisploeg stond er bij en keek er naar. Van de in het programmaboekje geroemde wederopstanding, met negen punten uit de laatste drie wedstrijden, was weinig meer van te zien.

Bovenkant lat

Sterker nog. Bijna had Rical Kayaturan de 0-3 op de schoen. Met een heerlijke poeier zag hij zijn dalende schot op de bovenkant van de lat over het vijandelijke doel ketsen. 

De thuisploeg schrok enigszins wakker en kwam zowaar steeds meer over de helft van de tegenstander. Xandro Zwildens en Luuk Botter deden verwoede pogingen om de handschoenen van De Keijzer te testen, maar ook niet meer dan dat.

Dat deed invaller Damien Muller, nog steeds niet fit genoeg voor een basisplaats, kort na rust wel. De ogenschijnlijk rake kopbal trof dankzij de grote schoenmaat van keeper De Keijzer geen doel. Het had mogelijk de ommekeer in de wedstrijd kunnen zijn. Maar de 1-2 viel niet. 

"Ik ken Damien uit de tijd bij Capelle en wist hoe hij in zo’n situatie zou koppen. Inderdaad een nuttige redding, want we wilden juist voorkomen dat die aansluitingstreffer zou vallen. In de rust kregen we de opdracht om de eerste 15 minuten goed door te komen. Ze mochten geen doelpunt maken", aldus De Keijzer.

Tevergeefs

Jonathan Linger maakte wel een doelpunt. Een koud kunstje voor de nummer 11 van DCV, toen hij enkele tellen later de bal ontving van Sven Hentzen en Vlot voor de derde keer liet vissen. 

Met een dubbele wissel probeerde Fop Gouman de Lekkerlandse eer nog te redden, Tevergeefs, want in de slotfase maakte aanvoerder Daan Beumer het leed nog groter; 0-4.

Wij hebben het niet goed gedaan en waren simpelweg niet in staat om een antwoord te geven op hun power en fysiek sterke spel "Een dik verdiende overwinning voor DCV, daar is niets op af te dingen. Maar wij hebben het niet goed gedaan en waren simpelweg niet in staat om een antwoord te geven op hun power en fysiek sterke spel. De komende weken wil ik een ander Lekkerland zien. Na vandaag is direct lijfsbehoud wel heel erg ver weg", wist Gouman.

Welverdiend pilsje

Een deur verder genoot collega Ronald Klinkenberg van een welverdiend pilsje. "Na deze overwinning smaakt een biertje prima. Heerlijk. We hebben nu zeven punten voorsprong en nog maar drie wedstrijden te spelen. Dit geeft ons een boost. Want Lekkerland lag op koers met drie winstpartijen op rij. We konden ze niet onderschatten en hebben dat ook niet gedaan."

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, standen en het programma: www.regio-voetbal.nl

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt - Alblasserwaard en Regio-Voetbal

• Nieuw-Lekkerland - DCV (0-4).
• Nieuw-Lekkerland - DCV (0-4).
• Nieuw-Lekkerland - DCV (0-4).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden