• Een eerdere wedstrijd tussen DCV en Nieuw-Lekkerland.
• Een eerdere wedstrijd tussen DCV en Nieuw-Lekkerland. Foto: John Wijntjes

DCV staat aan vooravond van vier finales: ‘collectief strijden’

Sport 523 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Nieuw-Lekkerland-DCV is komende zaterdag niet zomaar een wedstrijd. De thuisploeg zal moeten winnen om uitzicht te krijgen op directe handhaving. DCV wil het gat met Nieuw-Lekkerland graag op minimaal de huidige vier punten houden.

“Voor ons is dit één van de vier finales op weg naar direct lijfsbehoud,” zegt Wesley Valk, centrale verdediger van DCV. “Sinds de winterstop draaien we goed en hebben we flink wat punten gepakt. We hebben in de tweede seizoenshelft slechts verloren van SHO en Papendrecht. Iedereen hier werd zich op een gegeven moment bewust van de situatie en kreeg het besef dat we collectief moeten strijden om ons ook komend seizoen nog eersteklasser te mogen noemen.”

Koppen bij elkaar gestoken

Ook bij Nieuw-Lekkerland vond een dergelijk proces plaats, weet middenvelder Tim van der Zee. “Tijdens een training hebben we de koppen bij elkaar gestoken en uitgebreid gesproken over hoe we onze inhaalrace gingen aanpakken. Het resultaat is dat er een tot de tanden toe gemotiveerd team staat en dat we punten zijn gaan pakken. De voorbije drie wedstrijden hebben we gewonnen. Nu moet daar een driepunter tegen DCV bij komen. Als dat lukt is het verschil met hen nog één punt en zouden we het wellicht nog zonder nacompetitie kunnen redden. Spelersgroep en staf geloven daarin. Onze supporters ook. Sterker nog: we voelen dat heel de club achter ons staat. Ik vind het machtig om zoiets mee te maken. Mochten we ons rechtstreeks handhaven dan zal dat flink wat euforie geven. Een extra reden om álles te geven.”

Cirkel rond maken bij Spirit

Tim van der Zee (26) weet al dat hij ook komend seizoen in het Lekkerlandse groen-wit zal gaan spelen. 

Wesley Valk (36) daarentegen vertrekt deze zomer naar Spirit, toevallig de oude club van Van der Zee. “Ik heb er straks vier seizoenen DCV opzitten,” vertelt de routinier. “Ooit ben ik met voetballen begonnen bij Spirit. Door terug te keren maak ik de cirkel rond. Een extra argument om naar Ouderkerk te verkassen is dat huidig DCV-trainer Wout Ooms ook die kant op gaat. Dat voelt goed en vertrouwd. Vooralsnog echter focus ik me voor honderd procent op DCV. Ik wil deze mooie periode afsluiten met het behoud van het eersteklasserschap.”

Tim van der Zee is al even gebeten op klassenbehoud. “Nieuw-Lekkerland hóórt op dit niveau te voetballen,” vindt hij. “We hebben nog vier duels om dat waar te maken: DCV-thuis, Papendrecht-uit, Sliedrecht-uit en Zuidland-thuis. Vier keer vol gas, dus.”

Pittige duels

Na de pot tegen Nieuw-Lekkerland wacht DCV nog drie andere pittige duels. 

Te beginnen met het thuisduel met Zuidland op 11 mei. Daarna volgt een uitbeurt bij XerxesDZB en een thuiswedstrijd tegen NSVV.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden