• Ron met zijn teruggevonden telefoon.
• Ron met zijn teruggevonden telefoon. Foto: Recovery Divers

Verloren en gevonden: Ron’s telefoon weer boven water

Nieuws 1.171 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • In een oogwenk lag Ron in het water, zijn hagelnieuwe telefoon met hem mee. Het gebeurde afgelopen december in Krimpen aan den IJssel. 

Hoewel hij het gebied goed kent, viel Ron in een sloot bij het terrein van volkstuinvereniging De Amateur aan de Populierenlaan. Dit terwijl hij in paniek aan het bellen was tijdens een regenbui in het donker. “Ik ben er goed bekend, maar nam een afslag te vroeg en viel zo voorover in het water”, vertelt hij 

Emmers aan stokken

Gelukkig wist hij zelf snel op het droge te komen, maar zijn nieuwe iPhone was spoorloos verdwenen. Er wordt van alles geprobeerd, van emmers aan stelen tot harken, om de telefoon terug te vinden. “Ook mijn vrouw heeft dagenlang meegezocht, echter zonder resultaat.”

Ron wordt deze week door zijn buurman gewezen op de Recovery Divers, een vrijwilligersorganisatie die in heel Nederland onderwater zoekt naar verloren voorwerpen. “Ik heb direct contact met ze opgenomen en natuurlijk gevraagd of ze me konden helpen.”

Donderdag zijn leden van de Recovery Divers naar Krimpen gekomen. Het verhaal is al bekend op het volkstuincomplex; iedereen die langskomt, weet waar naar gezocht wordt: de telefoon van Ron.

Als snel een signaal

Vrijwilliger Marja besluit het eerst zonder duikuitrusting te proberen, aangezien de sloot niet diep is. Wellicht kan ze de telefoon er gewoon uit vissen. Op de kant wordt de metaaldetector klaargelegd. Met een voorzichtige stap betreedt Marja het water. Nog geen minuut later pikt de metaaldetector al een signaal op. En daar is hij: de telefoon van Ron, inclusief pasjes en contant geld, komt boven water in de hand van Marja.

Ron: “Dat ging wel heel snel. Mijn vrouw wilde eigenlijk nog even komen kijken, maar die heeft het nu gemist...”

Ondanks dat de telefoon maandenlang in het water heeft gelegen, vertoont hij geen zichtbare schade. Ron: “Na twee dagen goed drogen kan ik hem weer aanzetten. Hij zal het vast nog doen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden