Afbeelding

Vlister Zangers zingen visverkoopster Molly toe in Dublin

Nieuws 1.187 keer gelezen

REGIO • Ruim twintig Vlister Zangers kijken terug op een meer dan geslaagd uitstapje naar de hoofdstad van de Ierse folkmuziek, Dublin. Hoogtepunt was het zingen van het liedje over visverkoopster Molly Malone, bij haar standbeeld.

“Daar was vooraf ook alles om begonnen”, licht Cees Vos namens het enthousiaste gezelschap toe. “Eind vorig jaar waren we in de nazit op onze vaste repetitieavond in De Thuishaven te Haastrecht nog wat aan het zingen aan de bar. Het was het liedje over Molly Malone. We spraken toen de wens uit om dit nummer eens met elkaar op straat te gaan zingen bij het standbeeldje van Molly Malone in Dublin. Van het één kwam het ander...”

Beleven van traditionele Ierse muziek

Ruim twintig leden -21 mannen en een accordeoniste, in de leeftijd van 63 tot en met 88 (!) jaar-, meldden zich aan voor de reis naar Ierland. 

Cees Vos: “Voor enkelen van hen was het zelfs de eerste vliegvakantie. We hebben vooraf een uitgebreid programma samengesteld en alle geplande onderdelen keurig afgelopen in de vier reisdagen. Het accent lag op het beleven en meezingen van traditionele Ierse muziek. In verschillende pubs hebben we gelegenheid gehad om mee te zingen dan wel spontaan op te treden.”

Vermeldenswaard is dat tijdens het zingen bij het standbeeld van Molly Malone opnamen zijn gemaakt door een toevallig passerende filmcrew. Zij maakten een promotiefilm over toerisme in Dublin.


“Het was al met al een fantastische en memorabele trip”, besluit een nagenietende Cees Vos.

• Zingen bij het standbeeld van Molly Malone.
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden