Afbeelding
Foto: 123RF.com

Oasen: ‘Kraanwater eerst koken voor consumptie in deel Ouderkerk a/d IJssel’

Nieuws 1.805 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Drinkwaterbedrijf Oasen adviseert inwoners van de regio Lageweg en IJsseldijk-Noord in Ouderkerk aan den IJssel om het kraanwater eerst drie minuten te koken voor consumptie. Deze voorzorgsmaatregel volgt na een lekkage aan de drinkwaterleiding op dinsdagavond 30 april. 

Het kookadvies duurt tot en met zaterdag 4 mei.

450 huishoudens

Het advies geldt voor ongeveer 450 huishoudens en omvat de volgende adressen in Ouderkerk a/d IJssel: Breeweer 1 t/m 20, Frankenweer 1 t/m 5, Hoefweer 1 t/m 7, Hoge Molenwerf 1 t/m 24a, IJsseldijk-Noord 212 t/m 428 (alleen even), IJssellaan 1 t/m 38a, Kaaswetering 1 t/m 22, Lageweg 1 t/m 62, Nieuwelandsekade 1 t/m 81, Oosterweer 2 t/m 16 (alleen even), Oostkade 1 t/m 8, Schaapjeszijde 1, 1a, 1b, Vlammingsweer 1 t/m 19, Vlietweer 1 t/m 7, Wildertkade 1 t/m 27.

Oasen adviseert uit voorzorg het water drie minuten te koken voor consumptie. Dit geldt volgens Oasen ook voor water dat gebruikt wordt voor tandenpoetsen, babyvoeding, ijsblokjes en koffiezetapparaten.

Lekkage aan de IJsseldijk 

Op dinsdagavond 30 april ontstond er een lekkage op de IJsseldijk in Ouderkerk aan den IJssel. Een aantal adressen had hierdoor tijdelijk geen water uit de kraan. 

Oasen: ‘De storing is in de loop van de nacht opgelost, waarna de bewoners weer water hadden. Omdat er bij de reparatie van het lek mogelijk wat vuil in de leiding terecht is gekomen, is het advies om het water eerst te koken voor consumptie’.

Oasen neemt watermonsters die in het laboratorium onderzocht worden om te zien of er bacteriën in het water zitten. Dit onderzoek duurt enkele dagen. Als uit het onderzoek blijkt dat het drinkwater weer zonder te koken geschikt is voor consumptie, dan wordt het kookadvies opgeheven.

Meer informatie: www.oasen.nl/ouderkerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden