• V.l.n.r.: Willem Ottink (projectleider, Hodes Huisvesting), Bart Roth (bestuursvoorzitter, Stichting onderwijs Primair), André Stuit (projectleider, gemeente Krimpenerwaard) en Ria Boere (wethouder gemeente Krimpenerwaard).
• V.l.n.r.: Willem Ottink (projectleider, Hodes Huisvesting), Bart Roth (bestuursvoorzitter, Stichting onderwijs Primair), André Stuit (projectleider, gemeente Krimpenerwaard) en Ria Boere (wethouder gemeente Krimpenerwaard). Foto: Stephan Tellier

Eerste tijdelijke lokalen geplaatst vanwege schoolverbouwingen in Bergambacht

Nieuws 1.170 keer gelezen

BERGAMBACHT • Aan de Dijklaan in Bergambacht zijn de eerste tijdelijke lokalen geplaatst voor basisschool Kiezel en Kei. Dat is nodig omdat zowel deze openbare basisschool als cbs De Ark verbouwd wordt. Maandag is de eerste unit op zijn plek gezet.

Na de zomervakantie zullen de leerlingen van Kiezel en Kei gebruik gaan maken van de nieuwe tijdelijke school.

Hierdoor kunnen de leerlingen van De Ark en kinderopvang Royal Kids Home tijdens hun verbouwing gebruikmaken van de huidige school van Kiezel en Kei. 

De verbouwing van De Ark start naar verwachting in oktober. 

‘Biedt leerlingen rust’

Wethouder Ria Boere: “Na een zorgvuldige voorbereiding en goed overleg tussen beide scholen, is het mooi om te zien dat we nu de eerste stappen zetten richting de verbouwing. Deze tijdelijke huisvesting is tijdens de werkzaamheden van groot belang. Dit biedt de leerlingen de nodige rust tijdens deze periode.”

Hodes Huisvesting bouwt de tijdelijke school, die is opgebouwd uit modules. Dit zorgt ervoor dat het ergens anders neergezet kan worden als dat nodig is. 

Omdat de gemeente eigenaar is, kan het tijdelijke gebouw na 2027 mogelijk in andere kernen worden gebruikt. In de komende jaren worden er nog meer scholen vernieuwd binnen de gemeente. Het gebouw heeft elf lokalen, een muzieklokaal en een verhoogd speellokaal. 

Omdat het uit verschillende delen bestaat, kan het flexibel worden aangepast voor verschillende doeleinden.

Verbouwing De Ark in 2025 klaar

De verbouwing van De Ark is naar verwachting in 2025 klaar. Ondertussen wordt de nieuwbouw van Kiezel en Kei voorbereid en kan de bouw beginnen als de verbouwing van De Ark klaar is. 

De nieuwbouw voor Kiezel en Kei en kinderopvang gro-up is waarschijnlijk in 2027 klaar. De bibliotheek krijgt ook een plek in dit gebouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden