Afbeelding

Wegwerkzaamheden aan N210 bij Cabauw vertraagd

Nieuws 2.095 keer gelezen

CABAUW • Werkzaamheden aan de kruising van de M.A. Reinaldaweg (N210) en Nicolaas van Catsweg bij Cabauw duren langer dan gepland. 

Aanpassing van de kruising is bedoeld om de verkeersveiligheid te verbeteren, met onder andere meer ruimte voor voorsorteren en oversteken, evenals de aanleg van een verkeersplateau om de snelheid te verlagen. Het maakt deel uit van een groter project om de N210 tussen Schoonhoven en Nieuwegein te verbeteren.

De voorbereidende werkzaamheden begonnen afgelopen oktober. Echter, tijdens het verleggen van kabels en leidingen zijn er diverse obstakels opgetreden, wat heeft verhinderd dat het voorbelasten van de grond aan de zuidkant van de parallelweg kon starten. Dit voorbelasten is cruciaal om ervoor te zorgen dat de grond voldoende inklinkt en stevig genoeg wordt voor de nieuwe, verlegde parallelweg. Hierdoor zullen de werkzaamheden doorgaan tot oktober van dit jaar.

Tijdens de werkzaamheden is de maximumsnelheid bij de kruising tijdelijk verlaagd naar 50 km/uur. Fietsers tussen Lopik en Schoonhoven kunnen gebruik maken van een omleidingsroute via de Lopikerweg. De busdiensten volgen hun normale route, maar bij de halte Cabauw stoppen ze op de rijbaan. Landbouwverkeer maakt tijdelijk gebruik van de hoofdrijbaan.

In oktober zullen de werkzaamheden aan de kruising worden afgerond naar de definitieve situatie. Gedurende twee weken zal de M.A. Reinaldaweg (N210) dan afgesloten zijn tussen de provinciegrens van Zuid-Holland/Utrecht en de Vrijheidslaan in Lopik.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden