Afbeelding
Foto: Stockfoto123RF

Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard

Nieuws 577 keer gelezen

REGIO • De lokale omroepen in de regio die bezig zijn met het opzetten van een gezamenlijke streekomroep, vanaf 2027, kiezen voor Streekomroep 56 als voorlopige naam gekozen voor deze nieuwe vorm van samenwerken.

Het getal 56 verwijst naar de streekindeling, vastgesteld door de landelijke organisatie van lokale omroepen, de NLPO. De gekozen naam kan later nog worden aangepast.

De zes omroepen (ATOS RTV, Klokradio, MerweRTV, RTV Dordrecht, RTV Papendrecht en RTV-Ridderkerk) hebben een extra subsidie van zeven gemeenten ontvangen om zo snel mogelijk een goed functionerende streekredactie op te zetten. 

Vanuit Dordrecht

‘De streekredactie zal vanuit Dordrecht, waar al een professionele redactie aan het werk is, het nieuws verzorgen voor en uit de gemeenten buiten Dordrecht’, melden de omroepen.

Dit nieuws wordt in eerste instantie verspreid via een nieuwe streekwebsite: www.streekomroep56.nl. Alle deelnemende omroepen blijven daarnaast hun huidige websites gebruiken voor nieuws, informatie over programma’s en het verspreiden van radio en tv. Ook de verschillende apps blijven functioneren.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden